Skärpt granskning inom kontanthandeln

Inlägg av Cyril Porseland 2010-02-22 13:40
Cyril Porseland

Under 2012 höjer Skatteverket ambitionen när det gäller kontroll av företag inom kontanthandeln där brister tidigare har konstaterats. 

– Skatteverket arbetar både för att det ska vara lätt att göra rätt och genom att kontrollera de fall där det kan förekomma fusk. De allra flesta företag vill göra rätt för sig och lägger ner mycket kraft på att ha sina papper i ordning och betala skatt på ett korrekt sätt, säger Ingemar Hansson, generaldirektör på Skatteverket.

Det försvinner varje år uppskattningsvis 20 miljarder kronor i skattepengar på grund av svarta pengar inom handeln, på restauranger och inom andra branscher där konsumenter betalar varor och tjänster med kort eller kontanter. Skatteverket planerar att genomföra 20 000 kontrollbesök under 2012 samt att mer noggrant utreda 90 procent av de företag som fått minst två kontrollavgifter. En kontrollavgift kan tas ut om exempelvis kassaregister saknas, belopp inte slås in eller kunden inte erbjuds kvitto.

– Den fördjupade granskningen inom kontanthandeln är ett led i vårt arbete för att stödja schysst konkurrens och minska fusk. Det är en viktig förutsättning för att de seriösa företagen ska kunna bedriva sin verksamhet, säger Ingemar Hansson.

– Skatteverket kommer även särskilt granska andra områden där vi har sett att det förekommer oredovisade inkomster. Det rör sig bland annat om taxibranschen, privatpersoners försäljning av konst och antikviteter, webbförsäljning och försäljning av kolonistugor i attraktiva områden, säger Jan-Erik Bäckman, analyschef på Skatteverket.

Läs hela artikeln på http://www.cisionwire.se/skatteverket/r/skatteverket-skarper-granskningen-inom-kontanthandeln,c9223106

Taggar: skatteverket

JobOffice erbjuder innovativt och enkelt kassasystem till din butiksverksamhet 

JobOffice Kassa är ett modernt, enkelt, godkänt och certifierat kassasystem där du snabbt är igång

JobOffice Kassa är ett godkänt och certifierat kassasystem utvecklat och sålt av JobOffice AB som utvecklat affärssystem sedan 1989. Programmet lanserades 2010 med målet att göra kassaregister så enkelt som möjligt till en så låg kostnad som möjligt.

Våra mål är:

  • Det ska vara enkelt att använda
  • Inga dyra startavgifter och inga bindningstider
  • Du betalar endast för det du behöver

För att nå våra mål och samtidigt se till att JobOffice Kassa stöder de senaste kortterminalerna, affärssystemen och ny teknologi utvecklas systemet löpande. Alla uppdateringar ingår och installeras automatiskt.

 

Prenumerera här!

Senaste blogginläggen