PSD2 och SCA nu är de här!

Inlägg av Elin Jansson 2019-09-16 10:14
Elin Jansson
Hitta oss på

SCA

 

I april la vi upp ett inlägg om PSD2 och SCA och i lördags var dagen kommen då SCA-kraven i PSD2 började gälla i Europa. För dig som handlare innebär det säkerställa att din betalväxel har stöd för 3D Secure.  t.e.x. du som driver e-handel måste se till att dina betallösningar uppfyller kraven.

Läs hela inlägget här 

SCA =Strong Customer Authentication. Detta innebär att bankerna har skyldighet att säkerställa att det är den rättmätiga ägaren av t.e.x ett betalkort som genomför betalningen och ingen annan.

För att uppfylla SCA måste två av nedanstående punkter uppfyllas

  • Verifiering genom något som kunden vet (t.ex. PIN-kod eller lösenord)
  • Verifiering genom något som kunden har (t.ex. en telefon eller annan hårdvara)
  •  Verifiering genom något som kunden är (t.ex. fingeravtryck)

 Men annars så blir det ingen större skillnad för oss i Sverige.  Vi har under längre tid använt oss av betallösningar där betalningen verifieras med t.ex. BankID och  som där med uppfyller de två första punkterna. 

Vi som konsumenter kommer att märka av det extra  autentiseringssteget i flera olika betallösningar  och med största sannolikhet kommer vi bli mer bekanta med Visas "Verified by Visa" och Mastercards "SecureCode"-varianter ("3D Secure").

Taggar: SCA

JobOffice erbjuder innovativt och enkelt kassasystem till din butiksverksamhet 

JobOffice Kassa är ett modernt, enkelt, godkänt och certifierat kassasystem där du snabbt är igång

JobOffice Kassa är ett godkänt och certifierat kassasystem utvecklat och sålt av JobOffice AB som utvecklat affärssystem sedan 1989. Programmet lanserades 2010 med målet att göra kassaregister så enkelt som möjligt till en så låg kostnad som möjligt.

Våra mål är:

  • Det ska vara enkelt att använda
  • Inga dyra startavgifter och inga bindningstider
  • Du betalar endast för det du behöver

För att nå våra mål och samtidigt se till att JobOffice Kassa stöder de senaste kortterminalerna, affärssystemen och ny teknologi utvecklas systemet löpande. Alla uppdateringar ingår och installeras automatiskt.

 

Prenumerera här!

Senaste blogginläggen