6 saker som vässar till ditt företag

Inlägg av Elin Jansson 2019-09-27 08:58
Elin Jansson
Hitta oss på

butikkubik19

 

Har har vi listat 6 saker som är bra att hålla koll och tänka på för att lyfta ditt företag några snäpp. Även om du precis startat upp ditt företag eller om du är rutinerad så kan det vara bra att få en uppfräschning. Stanna upp och tänka efter  hur kan vi förbättra oss, vad kan vi göra annorlunda och är det något vi helt enkelt behöver skrota  och kanske testa något nytt.


1.  Ha koll på vad som påverkar Ekonomin
Ta greppet om ekonomin. Även om du är helt ointresserad av siffror och lämnar bort all bokföring så är det sunt att alltid ha en ungefärlig bild av hur företaget går. Ta reda på  hur mycket pengar ditt företagande kostar så du vet hur mycket du måste få in varje månad, gör därefter en budget för vad du måste sälja för att det inte ska gå åt skogen. Fundera över vad det är i din verksamhet som  påverkar ditt pengaflöde. Den vanligaste orsaken till att småföretagen inte överlever är bristen på pengar, inte brist på vinst. Om du t.e.x har ett lager köper du in för mycket eller för lite?  Tar ni betalt via faktura, hur lång tid tar det innan kunderna betalar ? Skickas fakturan försent kan den hamna på nästa månad och det kan skapa problem.


2. Vilka är dina konkurrenter? 
Du måste hålla koll på vad dina konkurrenter gör och sen göra det bättre! om Du inte har en unik affärsidé har du konkurrens. Man har försprång om man känner till och förstår sina konkurrenter. Vad gör de bra/dåligt? Har de bra priser men dålig service?  Vad kan du göra för att toppa dem? 

 

3.  Ut och marknadsför
Idag är det många som föredrar att använda sig av internet för att marknadsföra sig. Det är billigt och i många fall gratis. Många kunder söker på nätet innan de ska handla något och finns du inte där finns du inte i verkligheten. Men sen ska du självklart tänka på vart din målgrupp befinner sig. Använder sig de av sociala medier eller läser de DN? Det är ingen bra idé att slösa tid och pengar på att synas i fel kanaler. Glöm inte att mäta resultaten av din marknadsföring så du vet vad som funkar och inte funkar i din bransch. Det gäller att testa och se vad som fungerar. Google analytisk är hjälpsamt för att samla och analysera data. 

 

4. Fokusera på det som är lönsamt

Vilka produkter och/eller tjänster bidrar till lönsamhet och vilka gör inte det?  Genom att veta vilka produkter och tjänster som ger goda resultat kan du se till att kapa dina förluster och investera tid och resurser på de produkter och tjänster som är lönande för företaget.

 

5. Be om Feedback

Prata med dina kunder och be om feedback, Välkomna konstruktiv kritik för om du inte vet vad dina kunder tycker om och inte tycker om hur ska du kunna utvecklas och skapa den bästa möjliga kundupplevelsen för dina kunder. Genom att prata med dina kunder vet du vilka områden du behöver lägga fokus på och förbättra.

 

6. Förändra och utveckla ditt utbud

Nu menar inte jag att du ska förnya ditt sortiment stup i kvarten! Men det är viktigt att ha koll på vad som är och framför allt vad som kommer bli poppis i din bransch. Nästan alla produkter och tjänster har bara en viss livslängd. Händer inget nytt och ingen utveckling sker så kommer köpare att bli ointresserade. Det gäller oftast att kunna erbjuda kunden nya spännande saker.  Det kan vara att du byter ut en smak bland dippsåser eller har en ny spännande skönhetsbehandling att erbjuda.  Viktigt att tänka på är om du ska  utveckla en produkt du redan eller en helt ny produkt eller tjänst du ska fokusera på? 

Taggar: Tips och Råd

JobOffice erbjuder innovativt och enkelt kassasystem till din butiksverksamhet 

JobOffice Kassa är ett modernt, enkelt, godkänt och certifierat kassasystem där du snabbt är igång

JobOffice Kassa är ett godkänt och certifierat kassasystem utvecklat och sålt av JobOffice AB som utvecklat affärssystem sedan 1989. Programmet lanserades 2010 med målet att göra kassaregister så enkelt som möjligt till en så låg kostnad som möjligt.

Våra mål är:

  • Det ska vara enkelt att använda
  • Inga dyra startavgifter och inga bindningstider
  • Du betalar endast för det du behöver

För att nå våra mål och samtidigt se till att JobOffice Kassa stöder de senaste kortterminalerna, affärssystemen och ny teknologi utvecklas systemet löpande. Alla uppdateringar ingår och installeras automatiskt.

 

Prenumerera här!

Senaste blogginläggen