10 saker Skatteverket kräver av DIG!

Inlägg av Elin Jansson 2019-07-29 08:32
Elin Jansson
Hitta oss på

booksDet är många saker man ska tänka på när man ska starta en verksamhet, inte minst så finns det en hel del regler och lagar man måste förhålla sig till. Inte minst så kan det vara svårt att hitta den rätta informationen i havet av guider, filer och manualer. Vi på JobOffice tänkte att vi skulle underlätta lite när det kommer till Skatteverket och vad du är skyldig att ha koll på.  Ska du driva någon form av företag, bolag eller firma som säljer varor eller tjänster mot kontant betalning eller mot betalning med kontokort ska använda kassaregister. 

Att inte ha kassaregister som uppfyller skatteverkets kvar kan bli en dyr historia.  Skatteverket gör tillsynsbesök utan att anmäla det till dig i förväg. Syftet med besöken är att kontrollera att du som näringsidkare har ett kassaregister som uppfyller de krav som finns. Vid besöket ska du lämna de upplysningar som Skatteverket behöver. Du ska bland annat kunna visa kontrollkoden för ett specifikt kvitto. Om kontrollkoden inte står på kvittot finns den normalt i journalen i ditt kassaregister.
 

Skatteverket gör också oanmälda besök för att kontrollera att du hanterar kassaregistret på rätt sätt.

Vid sådana kontroller kan Skatteverket göra

  • kundräkningar 
  • kontrollköp
  • kvittokontroller 
  • inventera kassan
 

Skatteverket kan besluta att ta ut en kontrollavgift på 12 500 kronor om du inte uppfyller dina skyldigheter. Om en ny överträdelse sker inom 1 år är avgiften 25 000 kronor.


Vi skapade en lista så att du ska ha koll på vad skatteverket kräver. Lycka till! Glöm inte att ett kassaregister måste vara certifierat av Skatteverket. 

 

Ladda ner listan här!

Taggar: godkända kassasystem, skatteverket

JobOffice erbjuder innovativt och enkelt kassasystem till din butiksverksamhet 

JobOffice Kassa är ett modernt, enkelt, godkänt och certifierat kassasystem där du snabbt är igång

JobOffice Kassa är ett godkänt och certifierat kassasystem utvecklat och sålt av JobOffice AB som utvecklat affärssystem sedan 1989. Programmet lanserades 2010 med målet att göra kassaregister så enkelt som möjligt till en så låg kostnad som möjligt.

Våra mål är:

  • Det ska vara enkelt att använda
  • Inga dyra startavgifter och inga bindningstider
  • Du betalar endast för det du behöver

För att nå våra mål och samtidigt se till att JobOffice Kassa stöder de senaste kortterminalerna, affärssystemen och ny teknologi utvecklas systemet löpande. Alla uppdateringar ingår och installeras automatiskt.

 

Prenumerera här!

Senaste blogginläggen