År 2023 försvinner kontanterna

Inlägg av Elin Jansson 2019-03-12 16:30
Elin Jansson
Hitta oss på

Pengar

Kontanterna kommer försvinna den 24 Mars 2023 om man ska tro på forskarna Niklas Arvidsson och Jonas Hedman. De deklarerade kontanternas irrelevans på Handelshögskolan i Köpenhamn vid ett seminarium anordnat av Handelsrådet. Niklas Arvidsson, docent och lektor i industriell dynamik menar att det är handlarna som avgör när kontanterna försvinner. Svenskhandel tippar på att runt år 2030 kommer vi se ett kontantfritt samhälle.

Förra året var det ca 18 procent av konsumenter som betalade med kontanter och den betalningsmetod som användes flitigast var plastkorten. Men även plastkorten börjar få starkare konkurrens, så som digitala betalningsmetoder och så kallad payment with things till exempel betalning med klockan och andra teknikprylar. För att följa med i digitaliseringen har joboffice stöd för klarna in-store, swish företag och swish handel. Det är med stor fördel att kunna ge kunden betalningsalternativ som de använder i vardagen för att göra upplevelsen av betalning så snabb och smidig som möjlig. 

Vad tror du, kommer kontanterna försvinna och kommer till och med plastkortet snart vara ett minne blott?

Taggar: Digitalisering, betallösningar, joboffice

JobOffice erbjuder innovativt och enkelt kassasystem till din butiksverksamhet 

JobOffice Kassa är ett modernt, enkelt, godkänt och certifierat kassasystem där du snabbt är igång

JobOffice Kassa är ett godkänt och certifierat kassasystem utvecklat och sålt av JobOffice AB som utvecklat affärssystem sedan 1989. Programmet lanserades 2010 med målet att göra kassaregister så enkelt som möjligt till en så låg kostnad som möjligt.

Våra mål är:

  • Det ska vara enkelt att använda
  • Inga dyra startavgifter och inga bindningstider
  • Du betalar endast för det du behöver

För att nå våra mål och samtidigt se till att JobOffice Kassa stöder de senaste kortterminalerna, affärssystemen och ny teknologi utvecklas systemet löpande. Alla uppdateringar ingår och installeras automatiskt.

 

Prenumerera här!

Senaste blogginläggen